Alegerea grădiniței potrivite pentru copilul meu

17/02/2017
de către Motanul Fermecat

În cele ce vă urmează, vă voi povesti cum am procedat când a venit momentul să aleg grădinița pentru puiul meu. Ce întrebări mi-am pus, cum am ales hăinuțele de grădiniță și celelalte necesare pentru acest nou pas veți afla mai jos.

La început, când mi se spunea că lucrurile vor fi din ce în ce mai simple, o dată cu trecerea timpului, legat de creșterea copilului meu, recunosc că mă agățam cu disperare de această speranță. În timp am realizat că lucrurile nu stau deloc așa, mai mult decât atât, chiar se complică din ce in ce mai tare. Expresia „copii mici, probleme mici”, este cât se poate de adevărată și potrivită.

Eu am optat pentru o grădiniță particulară pentru că eram sigură că o grădiniță de stat nu i s-ar fi potrivit copilului meu. Este o fire introvertită și aveam nevoie de certitudinea că va putea fi încurajat și că va exista suficient personal care să se poată ocupa de copilașii care au nevoie de mai mult timp în acomodare, cu răbdare și blândețe.  

Inițial am vorbit cu prietenii care aveau copii ce trecuseră deja prin această etapă. Apoi am studiat grădinițele aflate în zona  la care intenționam să ma raportez. Firește că ideal ar fi fost ca aceasta să fie peste drum de casă. Dar cum locuim într-un oraș mare, știm că acest lucru este mai dificil. În plus, atunci când îți întocmești o listă cu așteptări și nu ești dispus să renunți la mai nimic, aria se poate extinde.

Am analizat apoi site-urile grădinițelor, pentru a afla ce ofertă educațională au. Meniul și galeria foto m-au ajutat să descalific anumite variante care păreau a fi o opțiune. Următorul pas a fost vizitarea efectivă a grădinițelor și discutarea punctuală a nelămuririlor sau întrebărilor pregătite.

Am ajuns la concluzia că este foarte util să vizitezi cât mai multe grădinițe. Dacă inițial eram ferm convinsă că vom rămâne la grădinița ce părea a fi prima opțiune și la care am și fost prima dată, am ales de fapt, altceva. A fost o grădiniță care părea prea frumoasă ca să fie adevărată, se afla și mai departe decât aș fi vrut, dar a fost mult peste așteptări, mult mai bună decat credeam. În plus, în urma vizitei, am aflat că pregăteau deschiderea unui sediu nou-nouț, culmea, în zona pe care o agreasem.

În ciuda tuturor măsurilor pe care mi le-am luat, acomodarea a fost mai dificilă decât mă gândeam, dar, cu sprijinul doamnelor educatoare, am reușit și sunt foarte mulțumită de alegerea făcută și de faptul că am perseverat.

O altă componentă importantă în acest proces a fost să pregătim tot ce aveam nevoie pentru acestă nouă etapă din viața noastră. Am ales bluze, pantaloni, tricouri, leggings, maiouri și salopete de la Motanul Fermecat. Materialele de calitate, imprimeurile în culori vii și faptul că hăinuțele sunt foarte confortabile ne-au convins că sunt cea mai bună opțiune pentru hăinuțele de grădiniță. Am primit un ghiozdănel cadou, deci am scăpat de această grijă. Încălțămintea de interior este din material textil, cu talpa flexibilă și închiderea cu arici, pentru a fi ușor de purtat, încălțat și descălțat.

O nouă versiune de mobil a magazinului de hăinuțe pentru copii

09/02/2017
de către Motanul Fermecat

Chiar dacă luna cadourilor s-a încheiat, Motanul Fermecat are încă o surpriză pentru voi! Hăinuțele de calitate pentru copii pot ajunge acum mult mai ușor în garderoba micuților voștri.

Din ianuarie, este disponibilă o nouă versiune optimizată pentru mobil a site-ului www.motanulfermecat.ro, mai prietenoasă, mai rapidă, creată special pentru a vă putea face cumpărăturile din magazinul preferat în cele mai plăcute condiții, direct de pe telefon. Astfel pot fi vizualizate cu ușurință hăinuțele preferate de copii și pot fi plasate comenzile cât ai spune “motanul fermecat”.

Promoțiile, produsele sau filtrarea acestora se face acum mult mai simplu, direct de pe prima pagină a magazinului. La un click distanță sunt și informațiile legate de produsele noi, branduri sau secțiunea “news“.

Puteți face cadouri deosebite, pe care cei mici le vor îndrăgi foarte ușor, de pe telefon. Oricând veți avea un moment liber, veți putea comanda hăinuțe pentru copii: bluze, pantaloni, tricouri, maiouri, body-uri sau salopete cu un design original fără a mai fi necesar să porniți calculatorul.

varianta mobila

 

Iubesc reducerile!

31/01/2017
de către Motanul Fermecat

Gata, m-am hotărât să recunosc! Iubesc reducerile! Ce să mai..le ador, ok!

Când știu că urmează perioadele de reduceri sau când mă aflu într-un outlet, dacă nu văd prețuri reduse, tăiate, înroșite (ați prins ideea), parcă nu mă simt bine, mă apucă depresia, nu îmi vine să cumpăr nimic.. bine, știu că cei ce mă cunosc nu mă cred..ok, aproape nimic..

Una dintre cele mai mari bucurii ale mele este să savurez victoria unei zile de shopping. Când mă plimb prin magazine, uit de  picioarele umflate care nu mă mai ascultă si de mânerelor pungilor și punguțelor care îmi lasă urme pe încheieturile mâinilor. Hmmm, ce să mai spun de zilele în care telefonul sună într-una și îmi răspund doar curieri care au pachete pentru mine..

Nu vă puteam răpi nici vouă această bucurie, tocmai din acest motiv acum puteți profita de reduceri de 50% la toate hăinuțele pentru copii! Produsele noastre sunt minunate pentru grădiniță, pentru ocazii deosebite, pentru zile obișnuite sau pot fi cadouri foarte apreciate! Tricouri, maiouri, bluze, hanorace, salopete sau pantaloni cu un design deosebit, din materiale de calitate la cele mai mici prețuri din an!  Grăbiți-vă, stocul este limitat!

În plus, vă recomand să vă abonați la newsletterul nostru. Astfel veți putea beneficia de promoțiile ce vor mai urma de-a lungul anului! În afară de perioadele tradiționale de reduceri de la început de an, din vară sau de Black Friday, vă pregătim numeroase surprize pe care sigur nu veți dori să le ratați!       

Să aveți parte de cumpărături fermecate!

sale

 

Cum îi îmbrăcăm pe cei mici?

14/12/2016
de către Motanul Fermecat

Ca mamă de copilaș de 3 ani si 8 luni, încă am dileme în legătură cu acest subiect, trebuie să recunosc. Vara e floare la ureche, nu ai cum să greșești cu un pantalonaș scurt și un tricou/maiou, dar în rest, mai mereu, simt nevoia să fac o analiză amănunțită.
Se intâmplă acest lucru și pentru că eu am făcut parte din categoria copiilor înfofoliți, nu pot uita cum nu mă puteam mișca datorită straturilor de haine pe care le aveam pe sub costumul tip cosmonaut, iarna. Evident că mereu eram primul copil care îngheța și intra în casă. De aici și presiunea de a evita acestă greșeală cu puiul meu, dar, cum mereu îmi este mai frig decât altor persoane, cred că înțelegeți dilema mea.

Parcă pentru bebeluși mi se pare mai simplu acum, când am depășit acea perioadă..la carte se spune că ar trebui să poarte cu un strat mai mult decât adulții, deci un body pe piele, apoi un costumaș sau bluziță,  pantalonași și șosete, eventual din lână (eventual merinos), urmate de un costum de fâș grosuț, fie dintr-o singură piesă, fie compus din salopetă și jachetă.

bebelus infofolit

Dar ce ne facem cu năzdrăvanii care vor să alerge, să zburde?! Ar trebui, deci, să fie imbrăcați adecvat, dar super confortabil. Nici prea gros, să nu transpire și astfel să fie mai aproape de o eventuală răceală sau prea subțire, iar atunci nu și-ar dori decât să plece cât mai repede acasă.

În fiecare zi verific aplicațiile meteo, să văd dacă adăugăm mănuși, ce căciulă scoatem de la naftalină, câte straturi avem..hmm, oare mă pun singură sub presiune?!

Teoria o știu: e foarte important să poarte hăinuțe din materiale naturale, cum ar fi bumbacul organic sau lâna merinos, ușor de îmbrăcat și dezbrăcat. O altă opțiune sunt materialele de tip fleece sau  termo, ce mențin căldura în interiorul hainelor și țin la distanță frigul și umezeala.

copilasi la joaca

În orașele mari nu avem tot timpul toate punctele de interes lângă casă, ne deplasăm cu mașina personală, cu mijloacele de transport în comun. Cum diferența de temperatură este mare, renunțăm la câteva articole pe durata călătoriei, ne îmbrăcăm iar, și tot așa. Deci, ideal ar fi să ne îmbrăcăm copiii cu mai multe straturi, la care să se poată renunța cu ușurință atunci când este prea cald, când intrăm undeva.

Poate că totuși lucrurile nu sunt atât de complicate.. Și totuși oare când voi scăpa de planul de îmbrăcat gros pe care îl fac la fiecare ieșire?! Sau și acest aspect face parte din adn-ul mamelor care găsesc motive de îngrijorare și unde nu este cazul? Voi ce spuneți? M-ați putea ajuta să fac mai multă lumină în acest subiect care mă frământă cam în fiecare zi, timp de aproximativ nouă luni dintr-un an? Aștept părerile și sugestiile voastre în secțiunea de comentarii a acestui articol sau pe facebook unde mai puteți citi despre subiect.

Un altfel de Halloween

27/10/2016
de către Motanul Fermecat

Știu că Halloween este o sărbătoare împrumutată cu care mulți nu sunt de acord, dar copiilor le place prin prisma poveștilor ce prind viață atunci când se costumează și pentru că astfel joaca devine și mai frumoasă! Din acest motiv am redus prețurile cu 40% la toate hăinuțele fermecate cu animăluțe - nu pentru că sunt costume de Halloween, ci pentru că celor mici le plac hainele cu aceste modele simpatice, colorate, minunate, care spun o poveste!

În plus, decorațiunile cu dovleci sunt atât de amuzante căci copiilor nu le place nimic mai mult decât să își creeze propriile jucării. În plus, dacă acest lucru implică și puțină murdăreală, deja am găsit joaca perfectă :) De altfel ar fi și păcat să nu sculptăm frumusețile de dovleci pe care ii găsim acum in toate piețele și care ne bucură ochii cu toate culorile lor calde de toamnă, in armonie perfectă cu frunzele ce s-au așternut ca un covor pe toate aleile parcurilor pe care le explorăm cu puiuții noștri. Dacă adăugăm și un pahar de must, o ciocolată fierbinte sau un con de hârtie plin vârf cu castane coapte, deja tabloul devine peeerfect!

Băiețelului meu ii plac la nebunie poveștile. De curând a făcut o adevărată pasiune pentru Halloween, fantome, monștrii, zombie, cântecele pentru copii in limba engleză, adaptate momentului (chiar nu știam că există). Până acum favoritele lui erau betonierele, mașinile de gunoi, de pompieri sau cele de tuns iarba, ambulanțele sau suflantele de frunze (cu siguranță că mămicile de băieți mă ințeleg perfect :)). M-a surprins când m-a intrebat ce înseamnă Halloween și am realizat că îmi vin în minte doar costume, eventual „spookie” și dovleci... așa că am decis să aflu mai multe despre această sărbătoare și să fiu mai bine pregătită data viitoare cand imi va adresa această întrebare.

halloween picture

Deci, sărbătoarea celebrată pe 31 octombrie este de origine celtică, si nu americană, cum ar fi cel mai lesne de crezut. A fost adusă de irlandezi în Lumea Nouă, unde a și luat proporțiile pe care le cunoaștem noi acum. Este cea mai veche sărbătoare din lume, având aproape 3000 de ani vechime. Numele vine de la All-Hallows-Even (Sărbătoarea tuturor sfinților). Vechii celți credeau că există doar două anotimpuri: vara și iarna, iar noaptea de 31 octombrie era considerată ultima zi de vară,de lumină, o zi mistică ce făcea legătura cu noaptea, cu întunericul, prilej excelent pentru spirite să umble nestingherite. Această zi marca granița între Anul Vechi și Anul Nou, cand era serbat Samhain (Stapânul Întunericului) – cea mai temută zeitate celtică.

De altfel, pentru a se proteja de spiritele malefice, se aprindeau ruguri imense. Oamenii se costumau folosind piei și capete de animale, menite să sperie creaturile supranaturale, luând naștere astfel costumele de Halloween. De asemenea, erau pregătite coșuri cu dulciuri pentru a fi potolită foamea sufletelor ce rătăceau prin lume  de aici originea „Trick or Treat” (colindatul copiilor costumați ce bat la uși și rostesc celebrul ‘’ne dați ori nu ne dați?‘’, iar dacă nu primesc dulciuri le fac farse celor zgârciți).

trick or treat

Un alt simbol este felinarul făcut dintr-un dovleac sculptat. Acesta, la origini era un nap cunoscut și sub numele Jack O’Lantern. Povestea spune că acest Jack i-a făcut o farsă Diavolului. Nu a fost primit la moarte nici in Rai, nici în Iad, motiv pentru care a ajuns să bântuie între cele două lumi, cu un cărbune încins într-un nap pentru a-i lumina calea. Napul s-a transformat in celebrul dovleac o dată cu venirea irlandezilor în America, deoarece aceste roade sunt mai ușor de sculptat și sunt asociate cu recolta de toamnă.

jack o'lantern

Aflând atâtea lucruri despre Halloween nu mă mai miră de ce acestă sărbatoare este considerată de mulți a doua ca și popularitate, după Crăciun, și că a generat o întreagă industrie, un întreg sezon dedicat cumpărăturilor de costume, decorațiuni sau bomboane. Super interesant, nu-i așa? Ce părere aveți? Voi ce curiozități legate de această sărbătoare ați auzit?

 Happy Halloween

 

 

Surse utilizate: Wikipedia, Toby Tiger

Sarbatori fericite!

24/12/2015
de către Motanul Fermecat

Motanul Fermecat va ureaza Sarbatori Fericite, cadouri frumoase sub brad si un an nou cu sanatate si impliniri!

 

Sarbatori fericite!

Surprize de toamna de la Motanul Fermecat!

07/10/2015
de către Motanul Fermecat

“Vara s-a terminat, deci... continua joaca!” este motto-ul care ne-a inspirat sa oferim si mai multe surprize clientilor nostri. Pe langa colectii noi de hainute de sezon, ca de obicei in culori vesele, cu modele atractive pentru cei mici, confortabile si din materiale de inalta calitate, magazinul continua campania de reduceri promotionale: pana la -50% la zeci de produse. In plus, toamna aduce noi beneficii clientilor, si anume livrare gratuita, acum pentru orice valoare a comenzii!

Citeste mai multe aici Comunicat de presa "Surprize de toamna de la Motanul Fermecat!" 

sau aici http://parinti.acasa.ro/cresterea-copilului-365/toamna-vine-cu-surprize-pentru-cei-mici-colectii-noi-super-reduceri-si-livrare-gratuita-203788.html

 
haine copii reduceri de toamna
 
 

Boys & Girls – scoate copiii afară la joacă

14/09/2015
de către Motanul Fermecat

 Boys & Girls creează hăinuțe confortabile, moderne, amuzante și în culori vibrante, pentru copilași năzdrăvani și jucăuși. Se concentrează pe piese unisex, potrivite pentru joaca de toate felurile. De altfel, sloganul ’’out to play’’ (la joacă afară) se referă la faptul că, dacă un articol vestimentar nu este suficient de practic pentru joaca în aer liber, atunci nu merită să fie purtat!

haine boys and girls

Hăinuțele sunt create cu grijă, se utilizează doar bumbac organic cu certificare GOTS, material ce este plăcut la atingere, dar rezistent. Creațiile Boys & Girls sunt perfecte pentru stilul de viață urban vibrant al zilelor noastre. Ușor de spălat, ușor de purtat și excelente atât pentru băieței, cât și pentru fetițe, fără delimitarea plictisitoare – albastru / roz versus monștrii / prințese – ce poate fi mai simplu și de efect?

 hainute boys and girls

Designul se realizează în Londra, iar băieții si fetele din zona atelierului sunt o sursă continuă de inspirație. De altfel, aceștia sunt cei ce pozează pentru cataloagele fiecărei colecții. Nu sunt folosite modele profesioniste tocmai pentru că Boys & Girls vede personalitatea, frumosul și genialitatea din fiecare copil.

 outfit boys and girls

          

 

 

 

 

 

Motanul Fermecat are deosebita plăcere de a vă pune la dispoziție bluze, pantaloni, tricouri, maiouri sau hanorace confortabile, dar drăgălașe în același timp, colorate, funky, ce vor scoate orice ținută din anonimat!

 

 

Despre Oeko-Tex si GOTS - garantia materialelor de calitate

12/08/2015
de către Motanul Fermecat

 

Dupa cum stiti, hainutele si accesoriile de pe www.motanulfermecat.ro provin din tari ce pun accentul pe calitatea tuturor produselor ce se adreseaza copiilor, respectiv Suedia, Danemarca si Marea Britanie. In general, materialele utilizate de designerii ale caror produse le comercializam sunt certificate la nivel international (OEKO TEX, GOTS etc.). In continuare va propun sa vedem ce inseamna mai exact doua dintre aceste tipuri de certificari.

 

OEKO-TEX® inseamna “Încredere în textile” - acest motto desemnează verificările independente privind substanţele periculoase conform Standardului OEKO-TEX® 100 încă din 1992 pentru produse textile de toate tipurile, inofensive pentru sănătate. Pentru întreprinderile din industria textilă şi de îmbrăcăminte, catalogul de criterii OEKO-TEX® oferă pentru prima dată un standard de evaluare științific, conceput în mod unitar, pentru securitatea ecologico-umană a textilelor, având în vedere natura globală și extrem de fragmentată a lanțului productiv în domeniul textil. Eticheta OEKO-TEX® indică utilizatorilor interesați beneficiile suplimentare ale testării pentru îmbrăcăminte și alte textile eudermice. În acest mod eticheta oferă un important instrument decizional la achiziționarea textilelor. (Sursa: www.oeko-tex.com)

 

The Global Organic Textile Standard (GOTS) este recunoscut ca fiind cel mai important standard privind textilele realizate din fibre organice, definind criterii stricte de calitate si mediu pentru toate verigile lantului de distributie de fibre organice, dar solicitand si respectarea unor criterii de responsabilitate sociala. Doar produsele textile care cuprind minim 70% fibre organice pot deveni certificate GOTS, iar produsele chimice de tipul vopselurilor si altor componente auxiliare trebuie sa respecte criterii de mediu si toxicologice stricte. (Sursa: www.global-standard.org)

 

Cu alte cuvinte, pentru hainutele pe ale caror etichete se gasesc insemnele acestor certificari exista certitudinea realizarii produsului cu deosebita grija pentru pielea copiilor, si, in general, pentru sanatatea si bucuria lor. Pe www.motanulfermecat.ro gasiti o gama variata de haine pentru copii realizate din materiale certificate, confortabile si potrivite pentru orice etapa a vietii lor active!

 hainute bumbac organic certificat

Toby Tiger - Îi lasă pe copii sa fie copii din 1998

10/08/2015
de către Motanul Fermecat

Compania a fost fondată  în orășelul britanic Brighton. Toate hăinuțele sunt creațiile lui Zoe Mellnor, mama a doi copii, ce a debutat ca și scriitoare. Ideea care a dus la nașterea Toby Tiger i-a venit designerului din dorința de a le oferi copiilor  oportunitatea de a îmbrăca hăinuțe create special pentru ei, confortabile, din materiale de calitate, în culori vii, cu motive simple, dar de efect și cu imprimeuri care să poată fi recunoscute imediat că aparțin brandului.

hainute Toby Tiger

Creațiile sunt îndrăznețe, din materiale ecologice și de înaltă calitate, gândite să fie rezistente și să poată fi transmise din generație în generație.

Toby Tiger promovează utilizarea materialelor organice, cu certificare GOTS, plăcute la atingere, delicate cu pielea micuților dar care indeplinesc o condiție esențială: susțin protecția mediul înconjurător.

haine copii Toby Tiger

Motanul Fermecat vă oferă o gamă variată de hăinuțe Toby Tiger, în imprimeurile haioase și culorile vesele ce au consacrat acest brand. Puteți descoperi în magazinul nostru body-uri, pantaloni lungi si scurți, tricouri și bluze de care cei mici nu se vor mai putea despărți. Dacă sunteți în căutarea unui cadou inspirat și deosebit vă așteptăm în magazin!

hainute TT